10%

Kit automatizare cazan IE24nz (pentru 1 pompa) + ventilator DRV14

599,00 RON 668,00 RON
Livrare în 24 de ore !!! Asistență tehnică !!!

Descriere

Pachetul conține:

1 buc. controler IE-24nz cu:

          - senzor cazan,

          - comutator bimetal protecție supraîncălzire,

          - cablu alimentare pompă,

          - cablu alimentare ventilator

1 buc. ventilator centrifugal de insuflare DRV-14


 Descriere controler 

Controler centrala termica pe lemne IE24nz are următoarele caracteristici:

- control pompă de circulație circuit încălzire centrală

- control ventilator cu modulare automată a turației

- posibilitate de conectare la termostat de cameră

- afișaj LED

Controlerul cu microproces "IE-24" este proiectat pentru a controla pompa de circulație a sistemului de încălzire și a ventilatorului de insuflare a aerului în cazanele (centrale termice) cu combustibil solid

Scopul său este de a menține temperatura dorită în cazan prin modulare automată a turației ventilatorului, îndepărtarea gazelor acumulate în exces în procesul de ardere și previne supraîncălzirea cazanului (centralei termice) și sistemul de încălzire de supraîncălzire (fierberea apei). Controlerul are algoritmi pentru setare care vă permit să economisiți combustibil. Se poate regla: insuflări periodice, viteza maximă și minimă ventilator, temperatura de pornire a pompei de circulație, temperatura setată pentru cazan (centrală termică). O serie de funcții fac posibilă adaptarea funcționării la structura cazanului, tipul și calitatea combustibilului.
Controlerul are o protecție termică suplimentară independentă (bimetal), care oprește alimentare ventilatorului atunci când temperatura cazanului depășește 90°C (STB). Protectorul termic este plasat într-un tub de cupru împreună cu un senzor de temperatură, care garantează că temperatura va fi întotdeauna la fel de mare ca și pe cazan.

În plus, regulatorul este echipat cu funcții cum ar fi:

- Memoria funcției în timpul întreruperii alimentării în caz de întrerupere a alimentării, toate funcțiile setate de utilizator sunt memorate

- Funcția anti-stop previne blocare pompei în sezonul de vară când nu este folosită. Regulatorul pornește pompa timp de 10 secunde la fiecare 10 zile.

- Funcția anti-îngheț împiedică înghețarea apei în instalația I.C. prin activarea pompei sub 7°C.

- Controlul setărilor incorecte ale ventilatorului. Această funcție protejează în plus cazanul împotriva supraîncălzirii, devine activă atunci când temperatura în cazan crește cu 5°C peste temperatura setată. Insuflările periodice sunt realizate în conformitate cu un algoritm special pentru a preveni creșterea temperaturii suplimentare.

- Histerezisul cazanului, această funcție împiedică pornirea și oprirea suflantei, de exemplu atunci când temperatura este între 50°C și 49°C. Histerezis este diferența dintre temperatura setată și temperatura de revenire la modul de funcționare. De exemplu, atunci când temperatura setată este setată la 50°C, cu un histerezis este de 2°C, trecerea în modul de menținere jar se activează când a atins o temperatură de 50°C, în timp ce o revenire la ciclul de funcționare apare după ce temperatura scade până la 48°C. Histerezisul poate fi setat de la 1°C la 5°C.

Dacă dezactivați insuflările periodice prin selectarea timpului de suflare "0" în meniu, oprim complet insuflările periodice.
Temperatura de activare a pompei I.C. - posibilitatea de a seta temperatura la care pompa va porni. În cazul în care o pompă I.C. este folosit pentru prepararea apei calde menajere și a circuitului de încălzire (I.C.), se recomandă ca temperatura de să fie de aproximativ 45°C, ceea ce împiedică răcirea apei în cazan când focul din cazan se stinge.

În cazul deteriorării senzorului, controlerul oprește ventilatorul și pornește pompa I.C. pentru a preveni supraîncălzirea cazanului!

Controlerul poate fi conectat la termostat de cameră.


 Descriere ventilator 

Ventilatorul DRV-14 este proiectat pentru insuflare aer in cazane cu combustibil solid.

Este echipat cu o clapeta interioara care se inchide in functie de turatia ventilatorului.

Dupa oprire clapeta interioara se inchide in totalitate.

Carcasa este realizata din tabla, prevazuta cu orificii pentru fixare.

Specificatii tehnice:

Presiune statica max.: 240Pa

Flux aer maxim: 205mc/ora

Turatie maxima: 2570 rot/min

Consum energie: 75W

Greutate: 2.1 kg

Rotor - otel galvanizat

Temperatura de functionare: de la -0ºC pana la +40ºC


ATENȚIE!

Acest produs nu este recomandat pentru sisteme cu pompa de incarcare rezervor de stocare (puffer).

Pentru sisteme cu pompa de incarcare rezervor de stocare (puffer) alegeti modelele MTS11z sau IE72v4.

Montarea, instalarea, efectuarea setărilor și pornirea echipamentului poate fi efectuat numai de către personal calificat.

Detalii

Greutate
4 kg

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review
Produse de comparat (/5)