Controler centrala pe lemne/carbune REGLER RC 36v1, comanda pompa de incalzire si ventilator, opțional termostat de ambient

REGLER
319,00 RON
Asistență tehnică! Livrare în 1 zi lurcătoare pentru comenzile primite până la ora 13 de luni până vineri!
REGLER
Disponibil in stoc

Descriere

Controler centrală pe combustibil solid REGLER RC-36v1 are următoarele funcții:

 • control pompă de circulație circuit încălzire centrală
 • control ventilator cu modulare automată a turației
 • control temperatură ambientală prin conectare la termostat de cameră
 • afișaj LED

Controlerul cu microprocesor REGLER RC-36v1 este proiectat pentru a controla pompa de circulație a sistemului de încălzire și a ventilatorului de suflantă a aerului în centralele termice pe combustibil solid.

Scopul său este de a menține temperatura dorită în centrală prin modulare automată a turației ventilatorului, îndepărtarea gazelor acumulate în exces în procesul de ardere și de a previne supraîncălzirea centralei. Controlerul are algoritmi de control care permit să economisiți combustibil. Se poate regla: insuflări periodice, viteza maximă și minimă ventilator, temperatura de pornire a pompei de circulație, temperatura setată pentru centrală. O serie din aceste funcții vă permit să ajustați metoda de control la centrala dumneavoastră având în vedere tipul și calitatea combustibilului.

Controlerul are o protecție termică suplimentară independentă (bimetal), care oprește alimentarea ventilatorului atunci când temperatura centralei depășește 90°C (STB). Protectorul termic este plasat într-un tub de cupru împreună cu un senzor de temperatură, care garantează că temperatura va fi întotdeauna la fel ca și în centrală.

În plus, controlerul mai are următoarele funcții:

 • Memorie de funcții. În caz de cădere de curent electric funcțiile setate de utilizator nu se pierd, rămân memorate
 • Anti-stop. Această funcție previne blocarea pompei în sezonul de vară când nu este folosită. Controlerul pornește pompa timp de 10 secunde la fiecare 10 zile.
 • Anti-îngheț. Previne inghețarea apei în sistemul de incălzire centrală prin pornirea pompei sub 7°C.
 • Protecție împotriva setărilor incorecte a suflărilor. Această funcție protejează suplimentar centrala împotriva supraîncălzirii și este activată când temperatura din camera de ardere a centralei crește cu 5°C peste temperatura setată. Suflările sunt efectuate conform unui algoritm special pentru a preveni creșterea suplimentară a temperaturii.
 • Histerezisul centralei. Această funcție împiedică pornirea și oprirea constantă a ventilatorului, de ex. când temperatura centralei variază între 50°C și 49°C. Histerezisul este diferența dintre temperatura setată și temperatura de repornire a ventilatorului. De exemplu, atunci când temperatura setată este de 50°C și histerezisul este de 2°C, trecerea la ciclul de menținere jar va avea loc după atingerea temperaturii de 50°C, iar revenirea la ciclul de funcționare va avea loc după ce temperatura scade la 48°C. Histerezisul poate fi setat de la 1°C la 5°C.
 • Dezactivând programul de menținere jar selectând valoarea „0” în opțiunea insuflări periodice, dezactivăm complet suflările.
 • Temperatura de activare a pompei de încălzire centrală. Se poate seta temperatura la care pompa va fi activată. Dacă în instalație o singură pompă de recirculare deservește incălzirea centrală și rezervorul de apă caldă menajeră, se recomandă ca temperatura de oprire a pompei să fie la aproximativ 45°C, ceea ce împiedică răcirea apei în boilerul ACM, când focul din centrală se stinge.

 În cazul deteriorării senzorului, controlerul oprește ventilatorul și pornește pompa I.C. pentru a preveni supraîncălzirea centralei!

Cablajul adecvat al controlerului facilitează instalarea acestuia:

Cablu de alimentare - 1,5 m

Cablu ventilator - 0,6 m

Cablu senzor de temperatură - 0,6 m

Cablu de alimentare a pompei - 1,5 m.

Intrare termostat de cameră - conector terminal pe placa de bază

ATENȚIE!

Acest produs nu este recomandat pentru sisteme cu pompa de incarcare rezervor de stocare (puffer).

Pentru sisteme cu pompa de incarcare rezervor de stocare (puffer) alegeti modelele MTS11z sau IE72v4.

Montarea, instalarea, efectuarea setărilor și pornirea echipamentului poate fi efectuat numai de către personal calificat.

Atenție! Acest controler este proiectat pentru ventilatoare de insuflare aer, deoarece opreste ventilatorul după ce temperatura din centrală atinge temperatura setată. Daca doriți să controlați funcționarea unui ventilator de exhaustare, în prealabil vă rugăm consultați cu departamentul tehnic al firmei noastre sau un specialist in domeniu.

Detalii

Greutate
1 kg
Brand
Utilizare controler:
cazan pe lemne
Poate controla
1 ventilator + 1 pompa
Conectare la internet
Nu
Functii
control pompa incalzire centrala (IC), control ventilator cu turatie variabila, posibilitate de conectare la orice termostat de camera
Senzori inclusi
senzor cazan cu comutator bimetal de protectie incorporat
Putere de ieșire maximă
300W
Interval de reglare modulare putere ventilator
1-8 ºC
Histereză cazan
1-5 ºC
Temperatură activare pompă IC
20-70 ºC
Conexiune termostat de cameră
da
Funcție anti-îngheț
la temperaturi sub 5ºC
Funcție anti-stop
1 min la 7 zile
Tip afișaj
afișaj LED

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review
Produse de comparat (/5)