Controler centrala / cazan IE24nz (cu 1 senzor, pentru pompa IC si ventilator)

INTER ELECTRONICS
339,00 RON 359,00 RON
Livrare în 24 de ore !!! Asistență tehnică !!! Garanție 24 de luni la aproape toate produsele !!!
INTER ELECTRONICS
Disponibil in stoc

Descriere

Controler centrala termica pe lemne cu următoarele caracteristici:

- control pompă de circulație circuit încălzire centrală

- control ventilator cu modulare automată a turației

- posibilitate de conectare la termostat de cameră

- afișaj LED

- carcasa din plastic

Controlerul cu microprocesor "IE-24" este proiectat pentru a controla pompa de circulație a sistemului de încălzire și a ventilatorului de insuflare a aerului în cazanele (centrale termice) cu combustibil solid.

 Scopul său este de a menține temperatura dorită în cazan prin modulare automată a turației ventilatorului, îndepărtarea gazelor acumulate în exces în procesul de ardere și previne supraîncălzirea cazanului (centralei termice) și a sistemul de încălzire (fierberea apei). Controlerul are algoritmi pentru setare care vă permit să economisiți combustibil. Se poate regla: insuflări periodice, viteza maximă și minimă ventilator, temperatura de pornire a pompei de circulație, temperatura setată pentru cazan (centrală termică). O serie de funcții fac posibilă adaptarea funcționării la structura cazanului, tipul și calitatea combustibilului.
Controlerul are o protecție termică suplimentară independentă (bimetal), care oprește alimentarea ventilatorului atunci când temperatura cazanului depășește 90°C (STB). Protectorul termic este plasat într-un tub de cupru împreună cu un senzor de temperatură, care garantează cu precizie că temperatura masurată va fi întotdeauna la fel, ca și pe cazan.

În plus, regulatorul este echipat cu funcții cum ar fi:

- Memoria funcției în timpul întreruperii alimentării în caz de întrerupere a alimentării, toate funcțiile setate de utilizator sunt memorate

- Funcția anti-stop previne blocarea pompei în sezonul de vară când nu este folosită. Regulatorul pornește pompa timp de 1minut la fiecare 10 zile.

- Funcția anti-îngheț împiedică înghețarea apei în instalația I.C. prin activarea pompei sub 7°C.

- Controlul setărilor incorecte ale ventilatorului. Această funcție protejează în plus cazanul împotriva supraîncălzirii, devine activă atunci când temperatura în cazan crește cu 5°C peste temperatura setată. Insuflările periodice sunt realizate în conformitate cu un algoritm special pentru a preveni creșterea temperaturii suplimentare.

- Histerezisul cazanului, această funcție împiedică pornirea și oprirea suflantei, de exemplu atunci când temperatura este între 50°C și 49°C. Histerezis este diferența dintre temperatura setată și temperatura de revenire la modul de funcționare. De exemplu, atunci când temperatura este setată la 50°C, cu un histerezis de 2°C: trecerea în modul de menținere jar se activează când s-a atins temperatura de 50°C, în timp ce o revenire la ciclul de funcționare apare după ce temperatura scade până la 48°C. Histerezisul poate fi setat de la 1°C la 5°C.


Dacă dezactivăm insuflările periodice prin selectarea timpului de suflare "0" în meniu, oprim complet insuflările periodice.
Temperatura de activare a pompei I.C. - posibilitatea de a seta temperatura la care pompa va porni. În cazul în care o singura pompă  este folosit si pentru prepararea apei calde menajere (ACM) și a circuitului de încălzire (I.C.), se recomandă ca temperatura de să fie de aproximativ 45°C, ceea ce împiedică răcirea apei în boiler ACM, când focul din cazan se stinge.


În cazul deteriorării senzorului, controlerul oprește ventilatorul și pornește pompa I.C. pentru a preveni supraîncălzirea cazanului!


Accesorii opționale (neincluse în preț) - apăsați pe poză pentru a accesa produsul

- termostat de cameră cu fir


- termostat de cameră fără fir (wireless)ATENȚIE!

Acest produs nu este recomandat pentru sisteme cu pompa de incarcare rezervor de stocare (puffer).

Pentru sisteme cu pompa de incarcare rezervor de stocare (puffer) alegeti modelele MTS11z sau IE72v4.

Montarea, instalarea, efectuarea setărilor și pornirea echipamentului poate fi efectuat numai de către personal calificat.

Atenție! Acest controler este proiectat pentru ventilatoare de insuflare aer, deoarece opreste ventilatorul după ce temperatura din centrală atinge temperatura setată. Daca doriți să controlați funcționarea unui ventilator de exhaustare, în prealabil vă rugăm consultați cu departamentul tehnic al firmei noastre sau un specialist in domeniu.

Detalii

Greutate
1 kg
Utilizare controler:
cazan pe lemne
Poate controla
1 ventilator + 1 pompa
Conectare la internet
Nu
Functii
control pompa incalzire centrala (IC), control ventilator cu turatie variabila, posibilitate de conectare la orice termostat de camera
Senzori inclusi
senzor cazan cu comutator bimetal de protectie incorporat
Putere de ieșire maximă
300W
Interval de reglare modulare putere ventilator
1-8 ºC
Temperatură activare pompă IC
20-70 ºC
Conexiune termostat de cameră
da
Funcție anti-îngheț
la temperaturi sub 5ºC
Funcție anti-stop
1 min la 7 zile
Tip afișaj
afișaj LED

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review
Produse de comparat (/5)