Descriere

Automatizare centrală termică IE-72v4 PID cu senzor de gaze inclus este proiectat să controleze instalații de încălzire centralizată cu mai multe funcții. Este echipat cu un algoritm inovator de control PID care reglează funcționarea ventilatorului în funcție de temperatura centralei. Ventilatorul suflantă este activat cu modulare automată a turației, ceea ce are ca rezultat temperatură mai stabilă în centrală, precum și emisii mai mici de gaze arse.

Principale avantaje ale acestei automatizări:

 - Controlează pompa de circulație a circuitului de încălzire centrală în funcție de temperatura senzorului de la centrală

- Controlează pompa de circulație boiler apă caldă menajeră în funcție de temperatura senzorului de la centrală și a senzorului de la boiler ACM

-  Controlează turația ventilatorului cu modulare automată în funcție de temperatura centralei

- Controlează o pompă suplimentară cu senzor de temparatură inclus, care se poate utiliza pentru:

 • Pompă pardoseală - pornire pompă la o temperatură prestabilită și oprire pompă la o temperatură măsurată de senzor. Această funcție nu permite comanda prin termostat de ambient!
 • Pompă puffer – pornire pompă încărcare puffer la o temperatură măsurată în centrală și oprire pompă la scăderea temperaturii sub temperatura setată pentru pornire. Pompa de puffer funcționează numai dacă temperatura apei din centrală este mai mare cu 3°C decât cea din puffer.
 • Pompă solar – pornire pompă la o temperatură setată pentru panouri solare și oprire pompă la scăderea temperaturii sub temperatura setată pentru pornire pompă. Pompa solară funcționează numai dacă temperatura în panouri este mai mare cu 3°C decât în boilerul de apă caldă menajeră.
 • Pompă de încălzire centrală - pornire pompă la o temperatură măsurată în centrală și oprire pompă la scăderea temperaturii setate pentru pornire pompă. Fără posibilitate de conectare la termostat de ambient!
 • Pompă recirculare apă - pentru recircularea apei din boilerul de ACM la robinet - pornire / oprire pompă conform setărilor de timp funcționare pompă și pauză)

 - Controlează ventilatorul prin senzor de gaze arse. Dacă temperatura setată pentru gazele de evacuare din coș este depășit, automatizarea oprește ventilatorul cu scopul de a reduce pierderile de căldură în sistemul de evacuare.

- Opțional controlează temperatura din casă prin conectarea unui termostat de ambient. În acest caz, termostatul din casă controlează pompa circuitului de încălzire în colaborare cu automatizarea.

- Meniu utilizator și meniu de service pentru instalatori cu multiple setări în limba română pe afișaj LCD

Alte avantaje ale acestei automatizări:

- Protejează împotriva supraîncălzirii. În cazul în care temperatura centralei depășește cu 10°C temperatura prestabilită – automatizarea pornește pompele din instalație și oprește ventilatorul pentru a preveni supraîncălzirea centralei. Pompa de încălzire centrală este activată chiar dacă automatizarea este conectată la un termostat de ambeint care nu cere căldură în casă. În cazul în care temperatura centralei depășește 90°C protectorul termic al automatizării taie alimentarea ventilatorului. Ventilatorul va fi reactivat numai dacă temperatura scade la 60°C.

- Protejează împotriva înghețului din instalație. Activează pompele dacă temperatura scade sub 7°C în incinta unde se află centrala

- Protejează împotriva blocării pompelor. Automatizarea activează pompele periodic pentru a preveni griparea acestora - 1 minut la fiecare 7 zile

Automatizarea IE72V4 PID vine echipat cu:

 • Senzor temperatură centrală
 • Protector termic (termostat STB) încorporat în senzorul de temperatură a centralei
 • Senzor temperatură pentru boiler apă caldă menajeră
 • Senzor temperatură suplimentară
 • Senzor gaze arse
 • Cablu alimentare
 • Cablu alimentare ventilator
 • Cablu pompă IC
 • Cablu pompă ACM
 • Cablu pompă suplimentară

 ECHIPAMENTE OPȚIONALE:

- termostat de cameră fără fir CT3W

termostat de cameră fără fir N20 - cu control de la distanță prin internet


ATENȚIE!

Montarea, instalarea, efectuarea setărilor și pornirea echipamentului poate fi efectuat numai de către personal calificat.

Atenție! Acest controler este proiectat pentru ventilatoare de insuflare aer, deoarece opreste ventilatorul după ce temperatura din centrală atinge temperatura setată. Daca doriți să controlați funcționarea unui ventilator de exhaustare, în prealabil vă rugăm consultați cu departamentul tehnic al firmei noastre sau un specialist in domeniu.

Detalii

Greutate
2 kg
Utilizare controler:
cazan pe lemne
Poate controla
1 ventilator + 3 pompe
Conectare la internet
Nu
Functii
control pompa incalzire centrala (IC), control pompa apa calda menajera (ACM), control pompa suplimentara
Senzori inclusi
senzor boiler ACM, senzor suplimentar, senzor cazan cu comutator bimetal de protectie incorporat
Putere de ieșire maximă
500W
Interval setare pompă IC
10-70°C
Conexiune termostat de cameră
da
Interval setare pompă ACM
10-70 ºC
Funcție anti-îngheț
la temperaturi sub 5ºC
Histereză IC
1-5°C
Tip afișaj
afișaj LCD cu meniu pe limba romana
Histereză ACM
1-3 ºC

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review
Produse de comparat (/5)